liewood badekåbe

Babys første bad er mere end bare et bad

Der er mange milesten i livet for alle forældre. Selvom det reelt set nok mest er milesten i livet for den lille baby. Barnet bemærker det bare ikke i samme stil som mor og far. For hver gang baby bliver udsat for noget nyt for første gang, så skal det dokumenteres.

Det bliver dokumenteret til hele familien på dusinvis af billeder. Og hvis forældrene har ekstra meget overskud, så bliver det også dokumenteret til barnet selv i Barnets bog.

Det gælder alle de små ting, lige fra den første tand til den første gyngetur. Men en ting er lidt speciel, og som i hvert fald mor og far vil huske på, det er babys første bad.

Det næsten obligatoriske bad i håndvasken

Der er nok mange forældre, som kan nikke genkendende til billeder af babyer i håndvasken. Et badekar er ikke nødvendigvis det babyudstyr, som står øverst på listen i løbet af graviditeten. Det er heller ikke sikkert, at en Liewood badekåbe står øverst på listen. Men det bør i hvert fald skrives på ønskesedlen til dåbsfesten. For selvom det er nok så sødt at bade sit barn i håndvasken, så bliver det noget mere upraktisk for hver centimeter barnet vokser. Der er grænser for, hvor store håndvaske et badeværelse har.

liewood badekåbe

Babys bad er mere end lidt vand i håret

En god badekåbe er vigtig at have for det lille barn. For de små babyer kan ikke holde på varmen på samme måde som voksne kan. De fryser hurtigere, og har brug for at blive pakket ind, lige så snart de kommer op af vandet. Der findes næsten heller ikke nogen bedre måde at holde om sit barn, end når det er svøbt i en lækker badekåbe.

Det er også en helt speciel sanseoplevelse for barnet, den første kontakt med vand på den måde. Derfor er det vigtigt at gøre det til en god oplevelse. Til det er der et par ting, som er vigtige at huske.

De gode baderåd til babys første bad

Det vigtigste at huske er, at vandet skal være helt tilpas tempereret. Det skal hverken være for koldt eller for varmt. Hvis det er for koldt eller for varmt, så kan du være sikker på, at baby skriger så snart der er kontakt med vandet.

Hvis du derimod har sikret, at vandet er lige tilpas, så vil baby også få en god oplevelse af det. Hvem ved, det kan måske være, at I som forældre næsten kommer til at opleve babys første smil? For den lille baby er der næsten ikke noget bedre, end når vandet bliver hældt ned over maveskindet.

Den nye sanseoplevelse skaber en positiv oplevelse mellem forældre og barn, som skal gentages mange gange i badet fremover. Det er bare ikke i håndvasken, at det kan blive ved med at foregå. Så husk at få fat på en Liewood badekåbe og et badekar til jeres lille baby.