Dykkerkurser

Der venter dig en ny verden under havoverfladen

Vi du prøve noget helt anderledes, så er det måske en ide at tage dykkerkurser, og åbne op for muligheden for at få anderledes oplevelser under havoverfladen.

At dykke er noget specielt

Hvis du aldrig har prøvet at dykke med flaske, scubadykning, så er du gået glip af meget. At dykke er noget meget specielt. Først og fremmest grundet den frihed, man føler på et dyk. Er du velafbalanceret og har styr på din færdigheder under vandet, så kan du få en fantastisk frihedsfølelse ved at svæve gennem vandet og observere på din vej. Og det du oftest kan observere er en helt ny form for dyreliv end det du oplever over havoverfladen. Det er dumt ikke at give sig selv de oplevelser, der venter under havoverfladen.

Et dykkercertifikat giver store muligheder

70 procent af jordens overflade er dække af vand. Derfor siger det sig selv, at du ikke har mulighed for at udforske verden rigtigt uden at have et dykkercertifikat. Der venter en hel verden derned med et anderledes dyre- og planteliv. Dykning er en social sport, men det er også en måde at udforske verden på. Altså du får store muligheder, hvis du har muligheden for at dykke.

Dykning i DanmarkDykkerkurser

Mange har nok fået store oplevelser på dykkerture i Rødehavet, omkring Thailand, i Australien eller måske i Mellemamerika, og tænker derfor at de ikke vil brug tid på at dykke i Danmark. Og det er rigtigt, at der er nogle ting, som du kan opleve i Rødehavet, som du ikke kan opleve i havene omkring Danmark. Men til gengæld kan du opleve nogle andre ting. Først og fremmest er der i Danmark rigtig mange muligheder for nogle super gode vragdyk. Der er virkelig noget fascinerende ved at komme ned på et forladt skib og mærke stemningen. Og der findes i omegnen af 20.000 skibsvrag i de danske farvande. Også dyrelivet i vandet omkring Danmark er en stor oplevelse. Sæler, delfiner, muslinger og omkring 155 forskellige fiskearter kan du møde på en dykkertur i Danmark.

Lillebælt

Lillebælt er berømt som en af de bedste steder at dykke i Nordeuropa. Det er primært grundet strømme i bæltet, at man kan få super fede dykkeroplevelser. Der er i Lillebælt rigtig gode muligheder for dyk på stenrev, opleve vægdyk og dybdedyk. Men også dyrelivet er specielt anderledes i Lillebælt netop grundet den kraftige strøm.

Forskellige kurser

Når du skal i gang med at dykke, og have taget et certifikat, så skal du naturligvis indlede med et Open Water begynderkursus. Med dette får du det helt basale ting omkring det at dykke på plads. Både praktisk og teoretisk er der en masse ting, du skal have styr på. Og det får du med et begynderkursus. Når du så får mere mod på dykning og får mere rutine, kan du går videre i din uddannelse. Gode muligheder er blandt andet at uddanne sig i vragdyk, i strømdyk, specielt i Danmark, men også i navigation, i at dykke om natten og i at dykke dybt. Jo mere rutine du får, jo federe dykkeroplevelser får du.

Sikkerheden skal være i top

Dykning er en ekstremsport. Altså på den måde, at du ikke bare kan sige stop, hvis du befinder du på 15 meters dybde. Der er en masse sikkerhedsforanstaltninger, du skal have styr på. Derfor er det super vigtigt, at tage din dykkeruddannelse et sted, hvor sikkerheden bliver prioriteret. Dykning kan være farligt, men det er også fantastisk.