Forny husets køkken og badeværelse med vådrumsmaling

Det kan være dyrt og uoverskueligt at renovere badeværelse og køkken. Det kan være, at jeres køkken eller badeværelse særligt trænger til en kærlig hånd, fordi der er pletter fra vand og fugt på væggene. Det er dog langt billigere at købe vådrumsmaling til væggene end at gå i gang med det helt store renoveringsprojekt på badeværelset. Der findes meget forskelligt slags maling, der fås i forskellige farver og glans. Du kan derfor finde lige den type maling, der passer ind i dit hjem.  

Værd at vide om vådrumsmaling 

Inden du begiver dig ud i et nyt projekt, er det vigtigt, at du kender til forskellen på vådrumsmaling og almindelig maling. Almindelig maling tåler ikke vand og fugt, og det kan derfor give grimme pletter på væggene, hvis du vælger den forkerte type maling. Maling til vådrum kan derimod både tåle vand og fugt, og det giver derfor et flot og holdbart resultat. Desuden sikrer maling til vådrum også, at der ikke kommer skimmelsvamp i hjemmet. Du kan finde god kvalitetsmaling til hjemmet på www.maler-maling.dk 

Når du skal male væggene på badeværelset eller i køkkenet, er det dog også vigtigt, at væggene er klargjort til malingen. Væggene skal være tørre og faste, så malingen ikke risikerer at falde af. Væggen må desuden ikke være hverken støvet eller beskidt, da du så risikerer at få et ujævnt resultat. Når du har gjort væggene klar og har købt den helt rigtige farve maling, er du klar til at gå i gang med projektet.  

Et nyt rum 

Det koster mange penge at få renoveret badeværelset. Vådrumsmaling er derfor et rigtig godt alternativ til et stort renoveringsprojekt. Det kan tage lang tid at renovere køkkenet eller badeværelset. Det er langt billigere at købe en spand med maling til vådrum, og det tager ikke nær så lang tid at male rummet. Når du maler vådrummet med maling, vil du få et helt nyt rum. Den nye farve på de nymalede vægge vil få rummet til at fremstå flot og nyt.  

Det kan være, at du har gamle vægge med pletter fra vand og fugt. Malingen kan fjerne de grimme pletter på væggen, så du står tilbage med et flot rum, der er som nyt. Du vil mange år fremover kunne nyde de flotte malede vægge, som pryder badeværelset eller køkkenet.    

Farver og glans 

Der findes mange forskellige slags farver og glans til vådrum i hjemmet. I kan i familien være med til at bestemme, hvilken farve badeværelset skal have. På den måde har alle en stemme med i spillet, når I skal vælge farve. Det kan være, at der er en helt bestemt farve, som går igen i huset. Det kan være, at det er lige netop den farve vådrumsmaling, som skal pryde badeværelsets vægge.  

Der er også stor forskel på, hvor meget glans man foretrækker. Nogle mennesker kan bedst lide det skinnende og glansfulde look, mens andre bedst kan lide mere matte vægge. Det er en smagssag, hvad I er mest til i familien.