Kreative projekter du kan gå i gang med i efterårsferien

Hvis du går og mangler noget at lave, eller føler at du ikke får brugt din kreative hjernehalvdel nok, så kan det være, du skal i gang med et kreativt projekt. Der findes rigtig mange forskellige projekter, du kan gå i gang med, så der findes helt sikkert et, der passer til dig.

Tegn og mal

Hvis du altid har været typen, der kunne lide at tegne eller male – typen, der altid sad og lavede kruseduller i timerne – så kan det være du skulle overveje at få gjort noget mere ud af det. Køb nogle gode og lækre kunstnerartikler, find dig et ordentlig lærred og staffeli. Stil det op et sted i huset, hvor du føler en god energi og bliver inspireret, og begynd at male. Du behøver ikke skulle noget med det, og der er ingen der siger, at du skal blive færdig på en dag. Lad det være et kreativt pusterum, hvor du kan lade alle hverdagens travlheder slippe væk.kunstnerartikler

Strik

At strikke er blevet mere og mere populært over de seneste år. Det er faktisk ikke særlig svært, der er forskellige sværhedsgrader, og når du så er færdig, har du noget du helt selv har lavet. Når man er blevet lidt mere rutineret, kan man også sidde at strikke, imens man laver noget andet, som f.eks. at se tv.

Bagværk

Måske vil du hellere kaste dig over bagning. Der er mange forskellige ting, man kan bage; brød, boller og kager, og det bedste ved det hele er, at du helt selv bestemmer og i sidste ende, er det dig, der får lov til at spise dit bagværk. Man kan sagtens være kreativ med bagværk, enten med forskellige fletterier eller mønstre eller pynten af en kage.

Musik

Hvis du altid har været glad for musik og måske endda spiller et instrument, så kan du bruge noget af din kreative energi på at spille og måske endda komponere dit eget. Sangskrivning er sjovt og nemt, fordi der ikke er nogen andre end dig selv, der stiller krav til, hvad en sang skal være og kunne. Det er også et rigtig fint sted at kunne få luftet de tanker, man går rundt med, uden at nogen behøver at høre dem.

Ler

Ler-drejning er super sjovt. Det kræver lidt ekstra udstyr, men hvis du enten kan skaffe det selv eller låne en plads på et ler-værksted, så er det en sjov ting at udfordre sig selv med. Det er kun fantasien, der sætter grænser og det behøver slet ikke at være perfekt. Der er også noget charmerende ved en lidt skæv vase, man selv har brugt tid og energi på at lave.

Skriv

Det kan også være, at du var typen, der elskede at skrive noveller eller digte i skoletiden. Så kan du sagtens genoptage skriveriet derhjemme. Det kræver kun noget at skrive med og på og ideen. Hvis du får skrevet noget, du er ekstra stolt af, kan du endda overveje at selvudgive det.