parterapeut københavn

Parterapi kan gavne hele familien

Når forholdet knaser mellem mor og far, er det noget, der også går børnene på. Alle ønsker et velfungerende, ligeværdigt og kærligt forhold. Men nogle gange kommer hverdagen bare i vejen for det gode og velplejede forhold. Der er nogle afgørende faktorer, man som par skal være opmærksom på, og nogle gange skal man have hjælp til se de faktorer, der er så vigtige for det gode parforhold. Der er også hjælp at hente, nemlig har parterapi vist sig at være yderst effektivt for par med knas i forholdet. FÅ evt. hjælp til at åbne op om dette af en parterapeut København. 

Elsk dig selv for at kunne give til andre 

Det er ofte overset, men det er utrolig vigtigt, at man kender sig selv og sine egne værdier, før man har overskud til at dele sit indre med en anden. Måske har du været et sted i livet, hvor du rent faktisk kendte dine egne værdier og elskede dig selv. Men måske har årene tæret på dig, ligesom de måske har på jeres parforhold. Der er blevet mindre og mindre selvværd. Du har måske pakket dine egne følelser og behov væk. Men her er det bare enormt vigtigt at understrege, at du ikke kan have overskud til dit parforhold, hvis du ikke lærer at elske dig selv på ny. Så start med at finde grunde til at elske dig selv, og så vil du derefter kunne begynde at arbejde på jeres fælles fremtid. I kan også prøve en parterapeut i København. 

Afgørende værdier for et godt parforhold 

Der er nogle helt afgørende værdier, der ligger til grund for et godt og velfungerende parforhold. Først er det vigtigt at kigge indad. Et par kommer begge med deres egen personlige historier. Måske har en af jer oplevet svigt i jeres barndom, eller andet der gør at i kommer med noget i bagagen. Disse ting er vigtigt at få snakket om i et parforhold. Det er ligeledes vigtigt med ligeværdighed og respekt for hinanden i forholdet. Måske går nogle konflikter igen fra din egen familie og barndom. Her er det vigtigt at man ikke gentager den samme dårlige historie i sin egen familie. At man kun tager det gode med man gerne vil videreføre, og lader de dårlige ting og konflikter ligge bag sig. Noget af det allervigtigste er at der er den rette balance mellem at give og tage i parforholdet. Det kræver en indsats fra begge parter at investere det nødvendige i forholdet. Nogle gange kan det være godt at få øjnene op for, om man giver nok til sit parfold. At man er med til at give liv til gløderne i positiv forstand. Har man brug for professionel hjælp, kan man opsøge parterapeut i København. Professionel hjælp er ikke et nederlag, men derimod en håndsrækning til dem der er kørt fast i deres parforhold, og ønsker at se en positiv vej ud af problemerne med hinanden i hånden. Få hjælp af en parterapeut i København.