billeder til vægen

Sådan finder du de perfekte billeder til væggen

Skal du i gang med et dekorere væggen derhjemme? Så kan det være svært at vide, hvad man skal hænge op. Læs med her og find inspiration til, hvad du skal gøre med væggen derhjemme.

Billedvæg eller minimalisme?

Det første du skal spørge dig selv om, når du gerne vil have billeder til væggen, er, hvilket udtryk du ønsker. Der er nemlig groft sagt to måder, du kan hænge billeder på væggen på: Du kan enten vælge flere, mindre billeder, der tilsammen udgør en billedvæg, eller du kan vælge store og få billeder, der giver et mere minimalistisk udtryk.

Her kan det være en god idé at tænke over, hvordan resten af lejligheden eller huset er indrettet. Er det meget minimalistisk derinde, så er det måske en god idé med en billedvæg, der kan give lidt mere liv til et – måske – lidt sterilt hjem.

Omvendt er det også helt i orden, hvis man ønsker at fortsætte med sit minimalistiske udtryk – det kan også noget.

billeder til vægen

Farvene – mange eller få?

Det næste du skal tænke over, er, om billeder på en måde skal ”passe sammen”. Dette kan de f.eks. gøre, hvis der er en rød tråd mellem dem, ved at de alle har et strejf af mørkegrøn.

Det kan også være, du synes, det er vildt flot, at der ikke er den store sammenhæng mellem billederne. Her handler kan det også igen lidt om, om man ønsker et minimalistisk udtryk. Du kan vælge billeder, der kun har få farver, hvis du ønsker et mere afslappet og enkelt udseende til væggen.

Du kan også, hvis resten af rummet tilmed er roligt, have en billedvæg fyldt med farver.

Abstrakt eller realistisk?

Det næste du kan spørge dig selv om, når du skal finde de perfekte billeder til vægge, er, om billederne skal repræsentere noget abstrakt eller noget realistisk.

Det kan også være, du gerne vil finde den perfekte balance mellem de to og have nogle billeder, hvor man lige kan se et ansigt gemt i den abstrakte kunst. Det kan også være meget abstrakt, så man slet ikke kan se noget virkeligt i dem. Det kan også være med til at give lejligheden eller huset et enkelt udseende, hvis det er det, man foretrækker.

Nu kan du få de perfekte billeder til væggen

Når du har stillet dig selv alle af ovenstående spørgsmål, er du klar til at komme ud og vælge de perfekte billeder til væggen. Det er vigtigt, at man får noget kunst i huset, som man er glad for – du skal trods alt se på det længe endnu.

Når du har fundet de perfekte billeder til væggen, så er det bare med at komme hjem og hænge dem op. Du kan altid finde nogle relativt billige plakater, som man udskiftes i billedrammen, hvis du skulle blive helt træt af det valg, du har truffet. Det bør dog kunne lade sig gøre – med ovenstående guide – at finde de perfekte billeder til væggen.