dreng der kører på segway

Sjovt lejetøj til børnene i sommerferien


Sommerferien er ens betydende med tid til sjov og leg for både store såvel som små børn. I denne artikel finder du god idéer til, hvordan du og dine børn kan få flest mulige latterkramper ud af sommeren.

Fuld fart over feltet

Sommeren er det perfekte tidspunkt at tage på eventyr og opleve verden. Med et segboard kan børnene selv suse frem og tilbage mellem naboer, til kiosken eller bare ud i det blå. Et segboard er et tohjulet køretøj, der navigeres med kropsvægten af den, der kører på segboardet. Den har en lille motor, som er batteridrevet.

Ikke nok med, at det er et stykke legetøj, så er det også et super smart transportmiddel, der lader dig køre op til 15 – 20 kilometer på en enkelt opladning. Så er der mere tid til sjov om sommeren og mindre indetid.

Hvis dine børn er mere til nogle af de gode gamle stykker legetøj, men stadigvæk gerne vil transportere sig selv frem og tilbage, så er løbehjul eller et par rulleskøjter helt sikkert vejen frem. Den ikke-elektroniske udgave af et segboard, et helt almindeligt skateboard, er også en god mulighed.

Husk hjelm, albue- og knæbeskyttere, når du eller børnene begiver sig ud på asfalten.

Vandsjov i varmen

Hvem elsker ikke en iskold dukkert i sommervarmen? Et oplagt bud på en afkølende fritidsaktivitet er en svømmetur. Du behøver ikke selv gå ud og spendere dyre domme, og måske har du heller ikke plads til at sætte en pool op. I kan puste nogle badedyr op, tage en frisbee med og sætte kurs mod stranden eller et offentligt svømmebad.

Man skal heller ikke undervurdere de mange timers sjov, som børn kan få ud af at løbe under en sprinkler i haven. Det er også en god mulighed, hvis ikke en dukkert i en svømmepøl er det. I kan også lave jeres egen glidebane i haven. Alt I skal bruge er en spand eller en sprinkler, sæbe og en presenning.

Fold presenningen ud på et blødt græsunderlag, hæld sæbe på plastikken og hæld så en spand vand på, eller lad en sprinkler stå og sprøjte med vand langs glidebanen.

Havespil

Der findes ikke en bedre fornemmelse end, at have bare fødder i græsset, og sommeren er altid en oplagt mulighed til at spille nogle sjove havespil. Spil er en god måde at ryste familie og venner sammen på uanset alder.

Stangtennis er en klassiker for både store og små børn. Sæt stangtennispinden ned i græsset og uddel ketcherne. Så kan slaget begynde at udfolde sig, men det går sjældent stille for sig! Stangtennis er let og kompakt at tage med sig under armen, så det er også en sjov sommerleg i sommerhuset eller på stranden.

Kongespil er også nemt for alle at være med til. Faktisk kan der være op til 12 spillere. Det kaldes også Kubb eller høvdingespil. Det gamle middelalderspil handler om, at hvert hold stiller en række træsoldater op, som modstanderne skal forsøge at ramme med pinde. Den, der først nedlægger alle modstandernes soldater, må nedlægge kongen og vinder.

Et sidste og godt bud på sommerleg er selvfølgelig fodbold. Mød vennerne på den lokale fodboldbane eller byg dine egne mål og forvandl haven til Camp Nou.