spøg og skæmt

Skab nogle gode oplevelser, så din sammenbragte familie lærer hinanden bedre at kende.

Det er svært at være sammenbragt familie og særligt vanskeligt er det i starten. I er måske lige flyttet sammen med dine, mine og vores. Det kan være svært omkring de større begivenheder såsom fødselsdage, jul og andre traditioner, hvor de tidligere to separate familier har været vant til deres egne traditioner og egne måder at skabe hygge og gode minder på.

For at få familien mere sammentømret, kan det være en rigtigt god idé, at holde nogle børnefester inden de store begivenheder går i gang. På den måde kan i prøve jer lidt frem og se, hvordan det giver mening for jer, at holde gode hyggelige familiefester.

Festen til de voksne – fordi de voksne også har brug for overskud i hverdagen

Når i er en sammenbragt familie, så kræver det meget af jer som voksne. I skal forsøge at varetage hinanden og alle børnene hver dag, da der hurtigt opstår nogle forskelligartede følelser i og med at børnene skal lære hinanden at kende og skal forholde sig til en ny hverdagssituation. For at I som forældre kan have overskuddet, kan det være en rigtigt god idé, at I holder en lille voksenfest for jer sammen med nogle andre.

Der findes ikke noget mere energigivende end et godt grin i selskab med nogle, man klinger godt med. For at gøre det særligt sjovt kan fest have et tema såsom f.eks. spøg og skæmt med udklædning i form af plastik penisser, plastikbryster og med beerpong. Se mere på hjemmesiden, hvor du finder et stort udvalg. Det vil med garanti give en rigtig god fest, hvor I kan få ladet forældre batterierne op igen, inden hverdagen starter med dine, mine og vores.

spøg og skæmt

Familiefester hvor alle børnene er samlet

Børnene har også brug for at have det sjovt, og det kan være svært at starte ud med følsomme fester såsom f.eks. fødselsdage. For at finde ud af, hvordan I kan holde gode fester sammen, kan I som før nævnt holde nogle fester inden de følelsesmæssigt vigtige fester såsom fødselsdage skal løbe af stablen. Det kan være særligt vanskeligt i forbindelse med f.eks. fødselsdage, når der er sammenbragte familier, fordi der både er den nye sammensatte familie at tage hensyn til plus eventuelt halvsøskende fra et tidligere forhold.

For at komme godt i gang med familielivet i den nye sammenbragte familie, kan der holdes nogle løbende fester hvor andre familiemedlemmer, også er inviteret såsom f.eks. halvsøskende.

Kendskab skaber venskab

Gode fester i familien skaber rammen om nogle gode stunder, hvor børnene kan lære hinanden at kende. Kendskab skaber venskab og jo mere børnene får muligheden for at grine sammen og samles om nogle gode fælles oplevelser, jo mere vil de være tilbøjelige til at ønske at lære hinanden at kende. Festerne kan være en god måde at give børnene mulighed for at lære hinanden at kende på. Andre måder kan også være ved at tage børnene med i f.eks. zoologisk have, forlystelsesparker osv.