4 kollegaer til teambuilding

Trænger din familie til lidt teambuilding?

Det kan til tider være svært at være en del af en sammenbragt familie. Medlemmer af såkaldte patchwork-familier har hver især deres historier og erfaringer, der kan tynge på mange forskellige måder. Det kan sidenhen være svært at blive en del af en ny familie, der har sine egne traditioner, væremåder og familieroller.

I situationer, hvor man kan have svært ved at finde sig tilrette i en ny familiedynamik, kan det være en god idé at fokusere på teambuilding. Ofte er det nemlig blot nogle fælles aktiviteter og lidt frisk luft, der mangler, for at få rusket op i den gamle familiedynamik og gøre plads til fornyelse og skabe større tryghed og tillid.

Sammenhold og tryghed

Mange af os forbinder nok familie med tryghed og en følelse af at være hjemme. Når vi er sammen med vores familie behøver vi ikke at være nogle andre, end os selv, og det kan være utrolig afslappende og sundt at være omgivet af sin familie. Det er derfor problematisk, hvis man ikke føler sig tryg i blandt sine familiemedlemmer, idet det er netop der, man tilbringer meget af sin tid. Samtidig er det ikke ualmindeligt eller mærkeligt, hvis man har brug for lidt tid for at opbygge tilliden til de andre i familien, når man er et nytilkommet familiemedlem.

Heldigvis kan man hjælpe denne proces på vej ved at fokusere på teambuilding og aktiviteter, der kan styrke sammenholdet og opbygge et godt familieliv. Der findes forskellige tilbud, hvis man har lyst til at prøve lykken med forskellige teambuilding-aktiviteter. Hver især er de skræddersyet til gruppens specifikke behov og ønsker, og det er på den måde for eksempel muligt at tage på udfordrende ture i naturen, orienteringsløb, workshops og meget mere. For mange familier er det netop denne form for fælles aktivitet, der mangler, for at kunne integrere nye familiemedlemmer eller genopbygge tilliden til hinanden.

Nye familiekonstellationer

Sammenbragte familier oplever ofte de samme udfordringer, og mange af dem går ud på, at det er svært at integrere nye familiemedlemmer i kernefamilien. At skulle kombinere to grupper mennesker med hinanden under det samme tag er ikke altid helt så nemt. Teambuilding kan være et rigtig effektivt redskab for at få netop dette til at lykkes.

Mange undersøgelser peger på, at teambuilding er med til at øge sammenholdet, tilliden, trygheden og den gode stemning i et hjem. Alle disse ting er med til at reducere risikoen for at udvikle psykiske sygdomme som blandt andet angst, stress og depression, som især hos nogle børn og unge kan opstå i forbindelse med skilsmisser, flytning og anden stress i ungdomsårene. Det er meget vigtigt at være opmærksom på disse tendenser og gøre alt for, at især de unge familiemedlemmer får en blød start ind i den nye familiedynamik, samt føler sig hørt og beskyttet uanset hvad.

Ved at udføre forskellige teambuilding-aktiviteter som familie vil alle involverede føle, at der fokuseres på deres behov og følelser. Samtidig vil fælles oplevelser og minder opstå, som man altid vil have tilfælles og vil kunne se tilbage på.