sofabord valnød

Vælg sofabord med omtanke

Sofabordet er noget af det der ofte bliver købt i sidste øjeblik, og uden megen omtanke.
Det er lidt synd, da sofabordet faktisk er et ret centralt møbel i stuen, og hvis man vælger det rette kan det på mange måder komplementere ens stil, fuldføre rummet, eller være det møbel der skiller sig ud og er blikfanget i rummet.
Se her hvad du bør tænke over, inden du vælger.

Materialer

Start med at vælge er hvilket materiale du gerne vil have. Et sofabord valnød kan f.ek.s give en rigtig flot kontrast i den moderne stilrene og nordiske bolig hvor lyse farver er gennemgående.
Et sofabord i glas vil skabe luft og mere lys i en bolig. Men der er mange muligheder for at vælge materialer. Er du typen, der er mest til tekstiler, er der også mange, der bruger en stor puf til sofabord, evt. med en plade ovenpå.

Tænk vedligeholdelse

Når du tænker over materialevalg bør du også tænke på vedligeholdelse?
Mange sofaborde i naturmaterialer som f.eks. eg kan holde i mange år. Kommer der brugsspor, kan det f.eks. slibes ned og olieres, og så står det som nyt.
Et sofabord med en laminatplade kan være let at holde rent og et praktisk valg, hvis man har små børn, men det kan være meget modtageligt over for skrammer og ridser og kan ikke på samme måde friskes op som et sofabord i træ.
Højde og størrelse
Sofabordet er på mange måder et møbel der skal være en del af indretningen, men samtidig også en smule praktisk, alt efter hvordan du ønsker at benytte dit sofabord.
Det er måske her slikskålen skal stå lørdag aften, eller måske spiser du og ungerne gerne aftensmad her når der skal hygges, vil du have plads til blade og fjernbetjeninger, eller skal der blot udstilles et stilleben på dit sofabord.
Tænk over hvilket formål dit sofabord skal udgøre og vælg både størrelse og højde ud fra dette.

Formen på dit bord

Der findes faktisk lige så mange forme som der findes materialer snart.
Runde, firkantede, ovale, trekantede, dråbeformede, abstrakte osv.
Igen kan du starte med at tænke praktisk, er der børn i hjemmet kan det f.eks. være smart at undgå et sofabord med skarpe hjørner.
Et lille rundt sofabord er ofte nemmere at komme rundt om og lidt mere diskret. Har du f.eks. en u-sofa, så passer det måske bedst med et rundt sofabord.
Vil du gerne skabe et anderledes look, og lade sofabordet dominere i rummet, så kan du med fordel vælge et sofabord, der er formet anderledes end det typiske.

Pris

Et brugt sofabord kan fås for 100 kr. eller måske endda gratis, og så kan du også få sofaborde til langt over 10.000 kr. Uanset hvad så er prisen selvfølgelig noget du skal have med i dine overvejelser.
Boligtrends kan hurtigt skifte, og vil du have et nyt sofabord hvert år skal du måske kigge i den lidt billigere ende, hvorimod du godt kan bruge lidt mere,  hvis du vil have et sofabord, der holder hele livet.