Dette kan du bruge dit sabbatår på

Det er meget almindeligt at have et eller flere sabbatår. Et sabbatår kan gøre dig mere klar til et videregående studie, og det kan føre dig tættere med venner og familie. Der er mange måder at holde et sabbatår. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvordan du bruger din tid bedst. Det kan være stressende at pludselig stå uden skole, hvilket er det, du har været vant til. Dog kan det være meget sundt at komme væk fra vante rammer, inden du skal læse videre. 

Udlandspraktik 

Hvis du allerede ved, hvad du vil læse videre som, kan praktik i udlandet være en god mulighed for at smage på din fremtidige uddannelse. For eksempel kan du tage på observationspraktik med Try Medics, hvor du kan observere og lære fra uddannelse fagfolk indenfor sundhedsfaktoren. Sådan en praktik i udlandet kan være meget lærerig, hvis du eksempelvis vil være læge eller sygeplejerske. Med en praktik i udlandet kan du opleve verden fra et andet perspektiv. Praktik i udlandet er derfor både en kæmpe oplevelse, og det ser godt ud på dit CV i fremtiden. Hvis du gerne vil gøre dig mere klar til dit studie, kan du med god grund tage en praktik i udlandet. 

Grupperejse 

En grupperejse er en god måde at opleve verden på, hvor du også møder mennesker på din egen alder. Her kan du skabe nære relationer til nye mennesker og opleve en anden kultur. Dette kan være en fantastisk måde at skabe nye venskaber på. Når du er sammen med andre mennesker et helt nyt sted, er man tvunget til at være åben overfor de andre. Du kan skabe et specielt bånd, med de mennesker du rejser med. Der findes grupperejser til steder rundt i hele verden. Det er bare med at finde det sted, som fanger din interesse. 

Afprøv forskelligt arbejde 

Et sabbatår kan bruges som et år, hvor du afprøver noget forskelligt arbejde. Det kan være, at du ved, at du vil arbejde med landbrug. I sit sabbatår kan du derfor lede efter et arbejde, hvor du prøver at arbejde med landbrug. På den måde kan du både skabe noget indsigt ind i dit drømmejob, og du kan tjene nogle penge. Dette kan være en god ide, hvis du gerne vil være mere sikker på, om dit drømmestudie er præcis det, du gerne vil have. 

Lær at stå på egne ben 

Når du tager et eller flere sabbatår, er du nu ansvarlig for at skabe en hverdag. Dette kan hjælpe dig med at lære at stå mere på egne ben. Det er dit ansvar at finde noget meningsfuldt at give dig til. Det er helt op til dig at finde en måde at bruge dit sabbatår på, som giver mening for dig. Du kan lade dig inspirere af folk omkring dig, men det er vigtigt, at du lytter til dig selv. På den måde kan du finde det, du helst vil lave, uafhængigt af hvad andre tænker og mener.