Oplev kultur – også i disse tider

I disse tider, vi lever i, hvor restriktionerne er mange, og der hele tiden skal udtænkes nye måder, hvorpå man kan afholde arrangementer, der samtidig er ansvarlige, kræver det nye remedier, der kan hjælpe til at holde afstand.  

De velkendte mobilhegn er effektive som løsning på dette, da man nemt kan adskille områder og mennesker herved.  Så hvis du som familie har brug for at mærke en smule kultur eller andet udefrakommende input, kan du sagtens tage afsted, for der bliver gjort en masse for sikkerheden. 

Investér tid som sammenbragt familie 

Det er ikke nemt med alle de nye måder at være familie på. Det er ikke ligesom i gamle dage, hvor det at være familie havde en klar betydning, og hvor det hele var mere sort/hvidt. I dag er det næsten ligeligt fordelt, hvor mange ægteskaber, der holder og hvor mange, der bliver opløst. Dette betyder derfor også, at rigtig mange børn bliver født ind i en sammenbragt familie.  

Der er enormt mange følelser knyttet til denne etablering, for det er en process, og det kræver, at man investerer i hele spektret, hvis det skal lykkedes at alle parter føler sig tilpas i den nye konstellation. Der vil nemlig stadig være forbindelse til fortidens relationer, da barnet skal veksle mellem moren og faren, og dette kræver, at der er en god kontakt, så barnet ikke kommer til at føle sig i klemme, og hvad endnu værre er, at barnet føler, der skal vælges part.  

Skab minder sammen 

For at opnå en god relation, er det godt at have samme referenceramme og nogle gode stunder, man kan se tilbage på og snakke om. Jo flere ting, I prioriterer at lave sammen, jo flere minder får i, og højst sandsynlig kommer i tættere på hinanden. Det er altid en god idé at tage på ferie sammen, for på sådan et ophold, vil man opleve den intensitet familiemedlemmerne imellem, som der ikke på samme måde er i hjemmet, hvor man jo kan trække sig.  

På en ferie er der rig mulighed for at blive klogere på hinanden, og man ser hinanden i andre uvante situationer. I disse coronatider kan ferien dog blive svær at afholde, og så må man tænke i andre baner. Det kan også være sundt at have et fælles projekt, I kan pleje og passe. 

I kan også holde jeres egen lille festival, hvor det blandt andet kan give mening at leje telt eller mobilhegn. 

Kommunikation, kommunikation, kommunikation 

Der er mange ting, man kan gøre for at skabe et godt bånd til alle medlemmer i en sammenbragt familie, men når alt kommer til alt, er essensen af det hele, at i er gode til at snakke sammen i opløbet, så I ikke pludselig ender i en situation, hvor nogle føler sig overset eller misforstået.  

Det er også vigtigt, at børnenes anden forælderpart ikke bliver et tabuiseret emne at snakke om, for børn har brug for at snakke om deres forældre, og her er det vigtigt at I anerkender det og hører, hvad der bliver sagt.