Pryd din terrasse med ipe terrassebrædder

Der er ingen grund til at gå på kompromis med din terrasse, hvis du netop er i fuld gang med at omlægge have og gøre klar til sommeren, der indtræffer om få måneder. Der findes et hav af forskellige træbrædder, du kan vælge til din nye altan. Men hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af kvaliteten og for eksempel vælge ipe terrassebrædder?

Sådan vælger du det rette træ

Når du skal i gang med bygge din træterrasse, er det først og fremmest vigtigt, at du er ekstra opmærksom på hvilket træ, du vælger. I den forbindelse bør du først og fremmest tjekke holdbarheden. Den er nemlig afgørende for dit valg. En træterrasse skal som udgangspunkt kunne holde til lidt af hvert. Derudover forventer du sikkert også, at den skal kunne bruges mange år frem. Kvaliteten bør derfor være noget, du vægter højt.
Derfor kan det på den lange bane godt betale sig at investere i materialer, så du er sikker på, at du får den terrasse, du ønsker. I sidste ende kan det nemlig have stor betydning, hvor meget du vælger at investere i materialer. Selv den lille forskel kan give et kæmpe udbytte. Men hvad skal du så vælge?
Et materiale, der fås i høj kvalitet og som samtidig har en pæn farve og struktur, det er træsorten ipe. Ipe terrassebrædder er derfor en perfekt løsning. Her får du kvalitetsbrædder, der kommer fra en hård træsort, som desuden har en naturlig glød. Her behøver du ikke at skulle investere i øvrige materialer for at vedligeholde træet. Du kan faktisk nøjes med bare at behandle træet med helt almindelig træolie.

 

Brasiliansk valnød

Fordelen ved at vælge brædder fra en træsort som ipe, det er, at du får en slidstærk træsort, som kan bruges til mange forskellige henseender. Træsorten kaldes også brasiliansk valnød og har en rødbrun farve, der kan skabe en varm og hyggelig stemning på din nye terrasse. Som sagt får du her en hård træsort, der er en fordel for dig, der ønsker høj kvalitet.
Hårdt træ er nemlig generelt med til at sikre holdbarheden. Det betyder, at der skal meget til, før træet får trykmærker og andet slid. Dog kan du på baggrund af træsortens farve forvente, at der i begyndelsen vil komme enkelte misfarvninger eller skjolder, fordi vejret kan være varierende. De forsvinder heldigvis igen, så snart solen skinner.
Hvis du gerne vil bevare farven og glansen, kan du altid beskytte brædderne med en omgang olie en eller to gange om året. Ikke nok med, at olien giver træet en pænere overflade igen, så beskytter den også mod fugt og udtørring.
Når du skal købe dine ipe terrassebrædder, er næste skridt blot at vælge, hvor mange du skal bruge. Derudover er det en god idé at købe andet tilbehør med det samme som for eksempel skruer, så du kan bygge en god holdbar træterrasse, du kan få glæde af i mange år. Generelt bør du bruge skruer i stedet for søm, da skruerne oftest sidder bedre fast og dermed er god til at holde alle materiale sammen, som de skal.