hund til børn

Derfor er en hund god for børn

Hunde er gode for alle mennesker uanset alder, og kan særligt være gavnlige for dine børns opvækst. Kæledyr og ikke mindst en hund kan nemlig være med til at fremme dit barns selvstændighed, øge selvværdet og ikke mindst lære dit barn at tage ansvar for deres pligter og andre mennesker.

I det 21. århundrede er der en kæmpe epidemi af depression og ensomhed, der i høj grad er en afledt effekt af det øget pres, der får os til at tvivle på os selv. Som voksen er vi mere resistente for omverdenen, men for et barn kan forældrenes skilsmisse ødelægge deres selvværd og ikke mindst give dem følelsen af at blive forladt og dertilhørende ensomhed. Børn er desværre ikke dannet, og kan derfor ikke forstå en kærlighedsrelation eller kompleksiteten deri, hvorfor de gør sig selv som syndebuk.

Skilsmisser, separationer og familiebrud har mange konsekvenser hele vejen rundt, og oftest påvirker forældrenes adfærd også barnets udvikling og trivsel. Det er også hårdt en far eller mor, at blive forladt og såret, hvorfor de bliver mindre i stand til måske at være lige så nærværende, kærlige og omsorgsfulde omkring barnet. Det kan blive en ond cirkel, men heldigvis kan en hund være med til at hjælpe på et barns trivsel på rigtig mange måder. En hund er i øvrigt også god for en sammenbragt familie, da det giver en fælles reference for både bonussøskende, bonusmor og bonusfar.

Vi har listet 3 gode grunde herunder til, hvorfor det er en god idé at lade dit barn vokse op med en trofast hund.

Livets udvikling og cyklus

Livet var desværre ikke for evigt, og det gælder også for en hund. Heldigvis lever vi mennesker længere, men det kan være en uvurderlig lektion for et barn at se sit kæledyr vokse sig stort både fysisk, men lige såvel adfærden og personligheden, som kommer til udtryk. Når den uundgåelig tid er inde, vil dit barn også se sin hund gå bort, hvilket kan klæde dem på til udfordringer senere i livet.

Ansvar og disciplin

Stort set alle mennesker ville gerne have en hund, hvis de kunne få andre til at klare de sure pligter. Det kræver et stort ansvar at tage sig af et andet væsen, hvorfor det kan være med til at udvikle dit barns ansvarsfølelse. De sure pligter som at give regelmæssig vand og mad, opmærksomhed, motion og adfærdstræning kan være med til at udvikle din søn eller datter enormt meget. Får vi mange pligter og ansvarsområder, som vi skal leve op til tidligt i livet, så er der også større chance for, at vi bliver en troværdig og pligtopfyldende person som voksen. De faste rutiner er også med til at give os en stærkere selvdisciplin og dermed troen på os selv om, at vi kan gøre det, som vi sætter os for af mål.

hund der leger med et lille barn

Samvær og leg

I en travl hverdag er det ikke altid sikkert, at du som far eller mor har tid til at være hundrede procent nærværende og selskabelig med dit barn hver eneste dag (desværre). Derfor er en hund virkelig god, fordi den altid er klar på leg, gåture eller nusse. Det er sundt for dit barn, eftersom det er leg, spil og fantasi, der er med til at udvikle et ungt sind. Både selvopfattelse, selvtillid og ikke mindst selvværd bliver fodret, når et barn udvikler sig løbende. Med leg følger også motion, hvilket er vigtigere end nogensinde, da både computer, tablet og smartphones holder os tilbage i sofaen. En nødvendig gåtur tvinger både dig og dit barn ud at gå i den friske luft, hvilket giver ro i sindet, men samtidig også holder os i gang.

Der findes mange gode grunde til at købe en hund, men vigtigst af alt, er faktisk at den kan være med til at udvikle dit barn i en sund og positiv retning. Det kan være udfordrende for mange sammenbragte familier, hvor der kan være konflikter og mistrivsel af mange årsager.