Badminton og bevægelse kan bringe familien tættere sammen

At bo i en sammenbragt familie kan være svært for både børn og voksne. Det kan være svært at forene to forskellige måder at leve på, og det kan føre til mange konflikter. Hvorfor ikke samle din familie om nye traditioner?  

Her kan du læse lidt om, hvordan badminton kan være en aktivitet, der samler hele familien. 

Skab nye traditioner med badminton 

Badminton tænker du måske? Hvordan kan det hjælpe min familie? Badminton er et godt spil at være sammen om som familie. Det er naturligvis sundt, og så er det altid sjovt at lege sammen. Badminton er en gammel sportsgren, som det er nemt at komme i gang med. Det kræver kun et par gode sko, en fjerbold og en badmintonketcher.  

Giv en badmintonketcher i gave 

Badminton kræver ikke meget udstyr, så hvorfor ikke gå linen ud og give hele familien badmintonketchere i gave? Det behøver ikke at være en bekostelig affære. På badmintonsiden.dk kan du finde sko, badmintonketchere og andet udstyr til hele familien og i alle størrelser og prisklasser.  

Lad gaven være startskuddet til en ny familietradition og en sjov aktivitet, som I kan samles om og have glæde af i lang tid fremover. 

Kom i gang med at spille 

Når udstyret er i orden, skal I i gang med at spille. Der er flere måder, I kan komme i gang med at spille badminton på. Har I en stor have med en flad græsplæne, er det oplagt at sætte enten et net eller reb på tværs af plænen. Med et par badmintonketchere og en fjerbold er det blot at gå i gang med at spille. Det er dog nemmest at spille udenfor om sommeren, når det er helt vindstille. 
I kan naturligvis også melde jer ind i den lokale badmintonklub. I klubberne findes der hold for alle aldersklasserfor både begyndere og øvede. Ulempen er dog, at I sandsynligvis ikke kan få lov til at spille sammen som familie. Heldigvis er det i dag blevet mere og mere almindeligt, at man kan leje en bane enten på timebasis eller på klippekort i de større idrætshaller. Her kan både børn og voksne spille sammen.  

Spil to eller flere spillere 

Det gode ved badminton er, at det er et forholdsvist nemt spil at lære, og det kan spilles på mange måder. Man kan selvfølgelig spille en traditionel single eller double, men der findes også masser af sjove badmintonlege, som er nemme at gå til.  

For eksempel kræver legen rundt om nettet blot én enkel fjerbold og en badmintonketcher til hver deltager. Det er en sjov leg, hvor man løber rundt om nettet og skiftevis slår til fjerbolden. Her kan man være lige så mange deltagere, som man vil. En god gang ”rundt om nettet” er sjov for hele familien – og så er det en god måde at øve sig i at ramme fjerbolden.