www.nordicscreen.dk

Sådan indretter du et kontor ordentligt

Sådan indretter du et kontor ordentligt

Der er mange aktiviteter på et kontor. Ligesom vi oftest sammenligner en fabriks funktionalitet med en maskine hvor hver mand skal arbejde for, at det virker, så er kontoret meget af samme stil. Nogle tager sig af bestillinger og telefoniske samtaler. Andre indskriver data i et større digitalt system.

Dette digitalsystem skal bruges til flere ting. Det skal danne overblik over økonomi, resultater for hvert måned og alt dette fortsætter i systemet op til det ledende niveau, hvor møder skal holdes for at holde hele maskinens ydeevne på det højeste og bedste.

Upraktiske forhold er grus i maskineriet

Kontorafdelingen skal gerne glide. Problemet er at når kommunikation og information er så vigtigt for at afdelingen kan glide, så er der også mange faldgruber. Møder du op en dag på kontoret og opdager noget, der er vigtigt for afdelingen at vide, så vil du hurtigt ty til en rundskrivelse på mail. Sådan noget kan virke som et sikkert skud.

Alle har mobil, som man kan tjekke mails på. De fleste tjekker mobilerne med det samme, men en stresset morgen kan ændre meget. Man har sovet over sig. Man springer ud af sengen og ordner morgenpligterne på fem minutter. Mailen bliver ikke læst. Når medarbejderen møder op, så vil processen sænkes, fordi tid skal spildes på at forklare vedkommende, hvad mailen ville fortælle.

Hvordan løser man sådan et problem? Find infoskærme til din virksomhed! Sørg for at de er synlige og taktisk placeret. Den forsinkede medarbejder står og venter på elevatoren. Med en infoskærm ved elevatordøren eller i selve elevatoren kan medarbejderen læse de vigtige oplysninger på den.

Hav en infoskærm ved kaffeautomaten. Forsinkede medarbejdere har ligesom de mere punktlige medarbejdere altid et papkrus i hånden. De skal jo have energi til alt det arbejde, de skal lave. Det er et meget praktisk sted at placere en infoskærm.

Tid er penge

En anden ting, der gerne skal være tilgængeligt for alle medarbejdere, vil være at kunne kigge på klokken. Meget kontorarbejde består i dag ved en pc eller et andet digitalt apparat som kan meddele klokken, men synligheden er stadig vigtig.

Hele proceslinjen på computeren er begyndt at forsvinde. De sorte skærme på arbejdstelefonerne viser ikke klokken særligt godt med sorte digitale numre på mørkegrå baggrund… og hvordan ser det ud for dig hvis dine kolleger konstant glor ned i deres egne mobiler? Hvis dine medarbejdere skal spilde tid på at finde ud af hvad klokken er, eller ikke kan se tiden mens de er til frokostpause, så løber vigtige arbejdsminutter.

Det vil sige, at ligesom du skal placere dine infoskærme i en taktisk form, således at de let kan se, hvad klokken er. Nogle vil sige, at du endda skal indrette dine kontorer efter, hvor urene er. Dette har den ekstra fordel, at skal du bringe en meddelelse, så vil du kunne stille dig under givne ur, og alle vil mere eller mindre kunne se dig.